Företag och Privatpersoner

Stöd och Matchning

Tjänsten är till för dig som är arbetssökande och som snabbt vill få hjälp med att hitta ett jobb, utbildning eller praktik. Vi anpassar tjänsten efter just dina unika förutsättningar.

Läs mer om tjänsten
Anmäl ditt intresse

Svenska för Invandrare (SFI)

Utbildningen vänder sig till dig som inte har svenska som modersmål. Genom SFI får du grundläggande kunskaper i att läsa och skriva på svenska samt kunskaper om det svenska samhället.

Läs mer om tjänsten

Sysselsättningsfasen

Vi erbjuder lokalt förankrade projekt i Sysselsättningsfasen. Målet för alla våra projekt är att du som deltagare alltid ska närma dig ett jobb, utbildning eller eget företagande.

Läs mer om tjänsten

Introduktion till arbete

Tjänsten är till för dig som behöver stöd för att komma ut i arbetslivet. Du kanske har varit frånvarande en längre tid från arbetslivet eller är i en omställningsfas och behöver arbetsträna eller en ny yrkesinriktning.

Läs mer om tjänsten

Grundläggande Moduler

Målet med tjänsten är att hjälpa dig ett steg närmare ditt mål, vare sig om det är studier eller arbete i Sverige. På Radix Kompetens talar våra medarbetare tillsammans över 30 olika språk. Vi kan därför hjälpa dig utifrån dina förutsättningar.

Läs mer om tjänsten

Starta Eget Utbildning

Utbildning för dig som har funderingar på att bli egen företagare.
Starta Eget utbildningen ger dig kunskap och verktyg för att kunna starta eget företag, oberoende av bransch.

Läs mer om tjänsten

Arbetsmarknadsprojekt

Radix Kompetens bedriver olika typer av projekt på arbetsmarknaden tillsammans med företag, föreningar och andra lokala aktörer.

Digitaltidning

I Halmstad bedriver vi digitaltidningen KompetenzHalmstad. Projekten går ut på att deltagarna själva skapar och driver en digitaltidning på Internet. Deltagarna gör reportage och skriver aktuella artiklar, i huvudsak med inriktning mot ämnen relaterade till arbetsmarknaden.

Läs mer om KompetenzHalmstad på tidningens egen webbplats.

 

Secondhandbutiker

Radix Kompetens driver, i samarbete med Emmaus i Fredriksdal och i Åkvarn, Secondhandbutiker i Lessebo och Sibbhult. Projektet går ut på att deltagarna får arbetsträna i butik med sortering, prismärkning och försäljning. På så vis kan deltagarna kombinera arbetsträning med SFI-utbildning och får möjligheten att praktisera språket ute i butik. Intäkterna hanteras av Emmaus och allt överskott går oavkortat till välgörande ändamål.

För mer information kontakta projektansvarig:
Lina Staffansdotter, lina.staffansdotter@radixab.se

Läs mer om Emmaus verksamhet:
emmausfredriksdal.se

Cykelverkstad

I Lessebo bedriver Radix Kompetens en cykelverkstad. Syftet med verkstaden är att deltagarna ska få möjlighet kombinera arbetsträning med språkpraktik.

För mer information kontakta projektansvarig:
Christian Nilsson, christian.nilsson@radixab.se

Kundvärdsprojektet

I samarbete med köpcentret Emporia i Malmö har Radix Kompetens haft ett kundvärdsprojekt. Projektet gick ut på att deltagare fick praktisera som kundvärdar inne på Emporia. Deltagarna hjälte kunder att hitta affärer och produkter samt ge vägbeskrivning.
Vi tar gärna upp förfrågningar från andra verksamheter, för att undersöka möjligheterna att starta liknande samarbeten.

För mer information kontakta projektansvarig:
Åsa Krug, asa.krug@radixab.se

Kontakta oss

Är du intresserad av att vara med och driva ett arbetsmarknadsprojekt?
Hör av dig till oss!

Företag/förening

Namn*

E-post*

Telefon

Meddelande

*Obligatoriska fält.