Kontrollera företaget innan anställning

Har du planer på att börja en anställning på ett nytt företag? Att byta arbetsplats kan komma med otroligt många fördelar. Kanske har du fått en befattning som du länge väntat på eller så ska du ta dig in på nya vatten. Innan du börjar arbeta på ett nytt företag finns det dock en del saker som kan vara bra att ta reda på.

Majoriteten av alla företag som lägger ut en annons där personal sökes kommer att tala väldigt gott om sig själva. Det går naturligtvis väldigt bra för företaget och här finns otroliga möjligheter att växa. Det är upp till dig som söker anställningen att ta reda på om det verkligen stämmer eller inte och det kan du enkelt göra genom att kolla upp företaget hos Guldbolag innan du bestämmer dig. Här kan du hitta nödvändig information för att se hur företaget i fråga ligger till. Genom att ha koll på omsättningen är det lättare för dig att avgöra om detta kommer att bli en bestående arbetsplats eller inte, samt lättare att avgöra vad det är för lön du har att vänta dig.

Välj ett företag som det går bra för

jobbÄven om du har blivit erbjuden drömjobbet så är detta ingen säkerhet för att du kommer att trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att du väljer ett företag som har en bra omsättning. Omsättningen visar inte bara hur mycket pengar ett företag genererar, utan är även ett sätt för dig att se om det finns risk för konkurs inom de närmaste åren. Det är naturligtvis aldrig roligt att starta upp på ett nytt företag för att efter ett år få veta att bolaget inte längre kommer att kunna vara verksamt på marknaden. När du tittar på omsättningen på ett företag finns det en del saker att vara medveten om.

  • En hög omsättning behöver inte alltid betyda att ett företag går med hög vinst
  • Omsättningen gör det lättare för dig att avgöra om du vill investera din tid i ett företag eller inte
  • En stadigt växande omsättning är en indikation på att det går bra för företaget och att det är välskött
  • Omsättning beräknas alltid exklusiva moms
  • Omsättningen visar den totala intäkten av den försäljning av produkter och tjänster som ett företag har

omsättningMer än bara omsättning

När du kontrollerar ett företag är det också bra att säkerställa så att kontaktuppgifterna är de rätta. Internet är en källa till mycket bra information, men det finns också många sidor som lämnar felaktiga uppgifter. Det kan till exempel vara så att ett företag annonserade om en tjänst för två år sedan. Företaget befann sig då i Uppsala, men har för sex månader sedan flyttat till Stockholm. Den gamla annonsen ligger kvar på nätet, vilket kan leda till att du söker en tjänst hos ett företag som du tror befinner sig närmare dig än det egentligen gör. Skulle du lyckas få en anställning kan detta naturligtvis orsaka problem och du kan behöva vara tvungen att tacka nej.