Skaffa truckkort – en investering för din framtid!

Att köra truck är förmodligen inte det yrkesmässiga målet för det stora flertalet. Att skaffa truckkort kan dock vara ett alldeles ypperligt sätt att ta ett första steg in på arbetsmarknaden eller att komma in på den igen om du är arbetslös. Att ha kompetens som tryckförare är bland de mest konjunkturoberoende yrkena som finns.

Det kostar en liten peng att ta truckkörkort, men frågan är om du har råd att inte ta det? Om du befinner dig i början av arbetslivet eller mellan jobb kan ett tryckkörkort vara en fantastisk investering. Till och med Stefan Sauk har truckkort, och om han har det varför skulle inte du ha det? Hitta ett bra pris på truckkort och genomför kursen. Du kommer inte att ångra dig.

truckar på radEn enkel och prisvärd utbildning

För att få jobba som truckförare ska du kunna uppvisa dokumenterade färdigheter i att köra och hantera en truck. Eftersom det enligt lag är arbetsgivarens ansvar att se till att deras anställda kan köra truck kan du ofta få en utbildning i samband med att du får ett jobb där truckkörning ingår. Om du skaffar dig ett truckkort på egen hand får du dock ett stort försprång. Att ta ett truckkörkort är därför en av de bästa yrkesmässiga investeringarna du kan göra. Sett till avvägningen mellan vad det kostar att ta truckkortet och tiden det tar i anspråk överväger fördelarna stort. Det är inte bara det att den som har kompetens att köra truck är attraktiv på arbetsmarknaden – du kan dessutom räkna med att få ett relativt välavlönat jobb. Faktum är att det är enkelt att ta truckkort. Utbildningen som krävs för att få kortet sträcker sig vanligtvis över två dagar och inkluderar praktiska övningar och teoriprov. Med den lilla tids- och ekonomiska investeringen har du skaffat ett truckkort som kan ligga till grund för din fortsatta yrkeskarriär. För att gå utbildningen måste du vara minst 16 år gammal och du behöver inte ha B-körkort för att göra det.

man lastar med truckStäller ändå höga krav på kompetens

Att köra truck är ett yrke som ställer höga krav på noggrannhet och säkerhetstänk. Det händer att arbetsolyckor som involverar truckar inträffar. I de flesta fall beror olyckorna på att truckföraren är ouppmärksam och därför tappar kontrollen. Som truckförare finns det därför många regler du måste känna till och de ingår som ett självklart inslag i varje truckutbildning.

En sak som inte nödvändigtvis är en del av en truckutbildning är betydelsen av ergonomi. Det är inte ovanligt att du som truckförare kan komma att spendera långa arbetspass med att sitta ned. Det är därför bra om du själv skaffar dig kunskaper om hur du kan förebygga skador som kan uppkomma till följd av enformiga arbetsställningar.

Sammanfattning

Ett truckkort är alltså sammanfattningsvis någonting som du kan dra stor nytta av. Du får ett försprång på arbetsmarknaden med tillgång till välbetalda jobb som truckförare inom många olika sektorer. Dessutom är det en investering som sett i tid och pengar är väldigt liten i jämförelse med fördelarna.