Så skapar du sammanhållning på jobbet

Att bygga en teamkänsla i verksamheten är viktigt av många anledningar. Snygga och användbara profilkläder i företagets färger och logga är ett kul sätt att öka sammanhållningen. Även annorlunda och kreativa aktiviteter kan ge önskad effekt.

Att ha en bra teamkänsla är viktigt för att medarbetarna ska känna sig motiverade på jobbet. En bra sammanhållning är inget som sker automatsikt utan det krävs att arbetsgivaren anstränger sig. Det behöver inte vara dyra resor eller påkostade fester. Med kreativitet kan du skapa en bra teamkänsla som håller länge. Här hittar du de bästa tipsen.

Tryck upp profilkläder

Att ge de anställda snygga profilkläder med företagets logga är både kul och användbart. En snygg hoodie är det klassiska plagget att ge till de anställda, men även t-shirts, mössor och muggar är uppskattade presenter. Du hittar massor med snygga profilkläder på tsreklam.se där du enkelt kan skapa unika produkter. Profilkläder har många fördelar. Förutom att vara bra för teamkänslan är det många anställda som gillar att bära kläderna även utanför jobbet vilket ger gratis marknadsföring. Det är ett utmärkt sätt för företagare att nå ut med sitt budskap samtidigt som sammanhållningen bland de anställda ökar. Profilkläder är även mycket passande i tider när många arbetar hemifrån och möten sker via zoom. Att ha kläder med företagets färger och logga på zoom-mötet kommer garanterat att öka samhörigheten. Distansarbete ställer krav på att ledarskapet anpassas och det är viktigare än någonsin att de anställda känner sig som en del av företaget. Studier visar att var tredje anställd börjat ifrågasätta sitt jobb sedan de började jobba på distans. Med andra ord är arbetsgivarens engagemang viktigare än någonsin.

Gör roliga aktiviteter ihop

Engagemang från chefer och arbetsgivare är mycket viktigt. Det gäller både små och stora företag. I större företag är det risk att de anställda inte känner sig sedda, men å andra sidan finns det ofta budget för att arrangera personalfester och liknande. Oavsett företagsstorlek och aktivitetsbudget gäller det att vara kreativ och komma på roliga aktiviteter som de anställda kan vara med på. Tänk bortom de klassiska festerna och hitta på nya och oväntade aktiviteter, exempelvis quiz och spel online. De bör bidra till att de anställda lär känna varandra bättre samtidigt som de är roliga.