Molnlösningar ger frihet

Bekvämlighet är det ingen som tackar nej till och att jobba hemifrån är  absolut en bekvämlighet. Tänk dig att vakna på morgonen, ta en kopp kaffe och låta kreativiteten flöda från soffan. Något som gjort detta möjligt är molnlösningar som låter dig komma åt dina dokument, program och arbetsuppgifter vart du än är – oavsett om du är hemma, på café eller i poolen.

Du vaknar, tittar ut genom fönstret och upptäcker att det är snöstorm och -10 minusgrader ute. Att ta sig in till jobbet och inte veta om du kan ta dig hem på grund av dåligt väder är inte speciellt lockande. Tack vare digitaliseringen finns allt du behöver komma åt sparat på internet, vilket möjliggör att du kommer åt allt du behöver med endast en dator och internetuppkoppling. Dessa fantastiska ting kallas molnlösningar och har gjort det möjligt för många att komma åt sin arbetsplats digitalt från alla möjliga platser runt om i världen. Molnlösningar ger dig friheten att arbeta vart du vill.

Vad är molnlösningar?

Molnlösningar är digitala hjälpmedel som erbjuds av många olika leverantörer. Detta innebär att dina filer lagras digitalt via en internetserver och inte lokalt på din dator. För att komma åt servern med dina filer behöver du ett inlogg och som är kopplat till dina filer du lagrat i molnet.

Minska stress tack vare att jobba hemma

Det finns det ett varierat utbud med jobb för dig som vill arbeta på distans och detta ger dig möjligheterna att arbeta vart du vill och när du vill. Om du befinner dig på en solig strand i en annan tidszon eller hemma i soffan spelar ingen roll. Du kan också välja att jobba på morgonen eller på kvällen. Du kan anpassa ditt jobb efter ditt liv och inte tvärtom. Slipp stressen med alla praktiska anledningar såsom färdas i dåligt väder och passa tider i kollektivtrafiken.

Att jobba hemifrån gynnar även din personliga utveckling. Det egna ansvaret som krävs med arbete hemifrån är mycket större än på en arbetsplats. Du förväntas genomföra ditt arbete på egen hand och du har fortfarande personliga mål att uppnå. Din självdisciplin kommer bli bättre än någon annans och i takt med att du levererar bra resultat kommer din motivation växa.

Den digitala stressen

Molnlösningar är inte enbart bra för oss utan har såklart en baksida. Att ständigt vara uppkopplad gör det viktigt att faktiskt koppla internet ibland också. Om du alltid är online, tillgänglig och arbetar dygnets alla timmar är det lätt att du bränner ut dig. Säkerställ därför att du inför rimlig arbetstid och sätter av tid för att umgås med familj och vänner. Glöm bara inte bort att negativa aspekter kan ses i molnlösningar. Det är viktigt att koppla ner dig från internet när du har möjligheten att ständigt vara uppkopplad. Det kan medföra stress du inte tänkt på innan och du behöver koppla ner för att koppla av.